V Domově na Dómském pahorku nacvičovali evakuaci

0
232

Litoměřice – V Domově na Dómském pahorku, který provozuje Charita Litoměřice, jsou na případné nebezpečí připraveni. Ve čtvrtek 16. března zde probíhal nácvik manipulace s evakuační podložkou, která umožňuje okamžitou evakuaci ležící osoby i s matrací.

„Manipulační podložka se umisťuje pod matraci. V případě nebezpečí se uvolní z kapes popruhy, kterými se uživatel bezpečně upoutá k matraci. Utažením popruhů se z matrace vytvoří “lodička”, která umožňuje snadnou manipulaci v prostorech i na schodištích. Dlouhé smyčky u hlavy a nohou umožňují tažení matrace i s uživatelem,“ vysvětila ředitelka Charity Litoměřice Karolína Wankovská.

Pro nácvik manipulace s evakuační podložkou byly využity pečovatelky, které si tak mohly doslova na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je být zachraňovanou osobou.

- Naši partneři -
Předchozí článekKam o víkendu na Litoměřicku
Další článekSeveročeská galerie hledá dobrovolníky na Muzejní noc
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno