Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDruhý sběrný dvůr bude v areálu technických služeb i s re-use centrem

Druhý sběrný dvůr bude v areálu technických služeb i s re-use centrem

Litoměřice – Rozhodnuto. Druhý sběrný dvůr v Litoměřicích vyroste v areálu Technických služeb města v bývalých kasárnách Pod Radobýlem. V současné době se začíná s přípravou projektové dokumentace.

Příjezd do dvoru bude z ulice Na Bídnici, kde dojde k opravě silnice. „Počítáme, že k výstavbě dojde příští rok,“ upřesnil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu. Důvodem záměru je již nedostačující kapacita sběrného dvoru v Nerudově ulici.

V rámci nového dvoru město počítá i se zřízením re-use centra, které bude sloužit k využití ještě funkčních předmětů (oblečení, nádobí, nábytek, knihy, elektro atd.), které by jinak občané odložili do sběrného dvoru jako odpad. „Tímto krokem bychom chtěli v rámci tzv. plnění cíle obce jednak snížit množství objemného odpadu končícího na skládce a zároveň umožnit lidem, aby si mohli tyto předměty odnést a dále používat,“ sdělila Veronika Kleverová, referentka majetkové správy odpadového hospodářství odboru životního prostředí.

Autor: Radim Tuček

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -