Čtvrtek, 28 března, 2024
10.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZŠ Antonína Baráka boduje v okresních a krajských soutěžích

ZŠ Antonína Baráka boduje v okresních a krajských soutěžích

Lovosice – Základní škola Antonína Baráka v Lovosicích se úspěšně zúčastnila soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika Ústeckého kraje.

Soutěž je určena žákům 9. tříd základních škol a v Ústeckém kraji ji organizuje Střední odborná škola technická a zahradnická v Lovosicích.

Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo rekordních 22 tisíc žáků ze 747 základních škol napříč republikou. V Ústeckém kraji soutěžilo 1 547 žáků z 50 základních škol.

A my máme obrovskou radost! Naše žákyně 9.A Eliška Klitschová obstála v silné konkurenci a vybojovala v krajském kole 10. místo.

Elišce a jejímu bratrovi Matějovi ze 7.B se také dařilo v okresním kole zeměpisné olympiády, kde oba v různých kategoriích obsadili shodně krásné 7. místo.

Další pěkné sedmé místo vybojoval v okresní olympiádě anglického jazyka žák z 9.A Andrej Zdvořák.

Úspěchy však slavíme i ve sportovních soutěžích. Žáci šestých a sedmých tříd vybojovali postup do okresního kola v sálové kopané. Gratulujeme.

Děkujeme všem žákům za pěknou reprezentaci školy, a také děkujeme učitelům za přípravu žáků.

Autor: Základní škola Antonína Baráka, Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -