Sobota, 20 dubna, 2024
3.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceOpravy vodovodu a kanalizace uzavřou na sedm měsíců Michalovickou ulici

Opravy vodovodu a kanalizace uzavřou na sedm měsíců Michalovickou ulici

Litoměřice – Rekonstrukce popraskaného vodovodu a narušené kanalizace uzavře pro dopravu na sedm měsíců ulici Michalovická. Severočeská vodárenská společnost a.s. (SVS) jako investor a EKOSTAVBY Louny s.r.o. jako zhotovitel zde budou na opravách pracovat od 20. března nejpozději do 31. října.

„Vodovodní řad uvedený do chodu v roce 1935 vykazuje silnou korozi, praskliny, deformace či inkrustaci. Jedná se o nezaokrouhlovanou síť, tudíž při poruše dochází k vyřazení celého řadu. Kanalizace vykazuje praskliny, korozi, netěsnosti ve spojích, kaverny, nedostatečné profily šachet a nevhodně napojené přípojky. Z uvedených technických důvodů se naše společnost rozhodla o provedení rekonstrukce vodovodu v celkové délce 403 metrů a kanalizace v celkové délce 177 metrů,“ vysvětlil Mario Böhme, tiskový mluvčí SVS.

Řidiči budou mít kvůli uzavírce k dispozici dvě objízdné trasy, a to pro nákladní a osobní dopravu. Přechodná úprava provozu proběhne v ulicích 28. října, Kamýcká, Liškova, Kubelíkova, Spojovací, Družstevní, Mládežnická, Stránského a Švermova, dočasný zákaz zastavení pak v ulicích Kubelíkova, Spojovací a Družstevní.

Po dobu rekonstrukce nebude také obsluhována zastávka U Luny linky D městské autobusové dopravy. „Museli bychom autobusy pustit do jednosměrky ke křižovatce Stránského – Mrázova. To by sice bylo možné, ale ubylo by hodně parkovacích míst a obávali jsme se i o bezpečnost. Občané proto budou muset v tomto období využívat zastávky jiné,“ upozornil Jiří Adámek, místostarosta města, jenž má v gesci dopravu.

Obyvatelé Michalovické ulice budou mít k dispozici telefonní číslo na stavbyvedoucího, s nímž budou moci v průběhu oprav komunikovat své individuální potřeby, ať už půjde o stěhování nebo vykládání těžkých nákupů. Rekonstruované vodovodní řady budou odstaveny a zásobování okolních nemovitostí pitnou vodou zajištěno provizorním povrchovým vodovodem, tzv. suchovodem.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -