Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůKulturaSpi-rituální krajina v galerii ve čtvrtek i s komentářem autora

Spi-rituální krajina v galerii ve čtvrtek i s komentářem autora

Litoměřice – Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích Vás srdečně zve na komentovanou prohlídku své aktuální výstavy Spi-rituální krajina. Expozicí Vás ve čtvrtek 9. března v 16.30 hodin provede sám její autor – významný český fotograf a respektovaný pedagog Jan Pohribný.

Na litoměřické výstavě prezentuje Pohribný fotografie pěti různých cyklů s odlišnými přístupy ke krajinářské fotografii. Hlavní roli vždy hraje krajina, a to buď krajina prehistorických posvátných míst a megalitických památek Evropy a Asie, které Pohribný dotváří světlem či přírodním pigmentem, nebo krajina s inscenovanou figurou. Autor do krajiny také vstupuje geometrickými světelnými objekty a tvary, anebo objekty z ručního papíru.

Vystavené jsou především autorovy fotografie z posledních let.

Výstava Spi-rituální krajina bude v litoměřické galerii k vidění až do 28. května.

VIDEOREPORTÁŽ O VÝSTAVĚ je k vidění ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -