Úterý, 23 dubna, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – První březnový víkend je před námi. Pokud se nechcete inspirovat pořekadlem „březen – za kamna vlezem,“ podívejte se, co všechno se na Litoměřicku děje! Sobotu a neděli můžete strávit aktivně – na své si přijdou hlavně rodiče s dětmi.

V sobotu 4. března v Litoměřicích začíná Litoměřický loutkový festival. 19. ročník oblíbené přehlídky pohádek startuje ve 13.30 velkolepým průvodem, který půjde od divadla směrem na Mírové náměstí. O zábavu se postará Divadlo Chůdadlo. Po průvodu následuje první pohádka, která začne v 15 hodin a bude v režii Divadla Evy Hruškové. Staré pověsti české je představení, které nadchne i ty nejmenší diváky. Děti se do něj aktivně zapojí a zahrají si některou z historických postav – například Kazi nebo Bivoje.

V Malých Žernosekách – konkrétně na Rychtě – se v sobotu koná amatérský turnaj ve stolním tenisu. Hrát mohou všechny věkové kategorie. Od 11 hodin hrají děti a ženy, od 15 hodin muži. Zajištěné jsou medaile i občerstvení, pálky budou k zapůjčení na místě. Podrobnosti jsou ZDE.

V Třebenicích, v sále městského úřadu, mají v sobotu Den pro ženy. Akci pro dámy z Třebenic a místních částí připravila Sociální a bytová komise města Třebenice. Na příchozí ženy čeká módní přehlídka, masáže, manikúra, pedikúra, kadeřnice a spoustu dalšího. Akce je určena pro ženy starší osmnácti let.

V Roudnici nad Labem se v sobotu 4. března koná Reprezentační ples města. Začíná ve 20 hodin v Kulturním domě Říp a už teď je jasné, že bude stát rozhodně za to. K tanci i poslechu bude hrát Dechový orchestr mladých a také libochovická kapela Fajn. Vstupenky jsou slosovatelné o hodnotné ceny. Podrobnosti jsou TADY.

Plesat se v sobotu bude i v Úštěku. V Kulturním domě má od 20 hodin ples místní klub motorkářů. Samozřejmostí je živá hudba, bohatá tombola a skvělá zábava.

V neděli 5. března přijďte s dětmi do litoměřického Divadla Karla Hynka Máchy na pohádku s názvem „Na kouzelném paloučku“ z produkce Divadla Chůdadlo. Dorazí kamarádi Jů a Hele, tančící slunečnice, kamarádi žabáci Kvik a Kvak a neodolatelný „šoumen“ myšák Kiko, který se vám rád předvede v plné parádě! Pohádka začíná v 15 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -