Čtvrtek, 25 dubna, 2024
9.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoOceňovaných regionálních výrobců ve Středohoří přibývá

Oceňovaných regionálních výrobců ve Středohoří přibývá

Litoměřicko – Značkou ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ Regionální produkt je nyní označeno přes čtyřicet produktů a zážitků. Nejnovějšími členy ještě s téměř horkou certifikační „nálepkou“ se staly jak ručně připravované dobroty, tak řemeslné výrobky a krásné zážitky.

Pojďme si je představit.

Každý rád mlsá a co teprve zdravě. Chutné Low carb pečivo a koláče z Podřipské manufaktury jsou ideální pro každého, kdo se rád zdravě stravuje a mlsá. Pečivo je vyráběno denně čerstvé, ručně zadělávané z vlastních směsí a surovin jako je mandlová mouka, mletá semínka, ořechy, žitná mouka a další.

Zkrášlete si domov! Dřevěné dekorace od PASTUdomov jsou co kus, to originál. Ve své dílně je ručně vyrábí paní Gollová z Ústí nad Labem. Každý kousek ručně maluje, řeže a lakuje. Už nyní má spoustu jarních motivů.

Zážitek u včel. Při exkurzi s Ajkou Novotnou na její včelí farmě v Dubičné u Úštěku budete mít pocit, že si chcete vzít včelky i domů. Zážitkovou exkurzi s výrobou svíček, ale i api-terapeutickou masáž si tu užije úplně každý.

Na bitvu i za zábavou. Poslední pozvánka míří do terezínské pevnosti. Regionálním zážitkem jsou nově i Josefínské slavnosti. Konají se vždy první víkend v říjnu, ale na prohlídku barokní pevnosti můžete vyrazit kdykoli během celého roku!

Více o značkách na: www.stredohori.cz/rz

Zdroj: Destinační agentura České středohoří

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -