Školáci by uvítali plochu na graffiti a více festivalů

0
116

Litoměřice – Legální plocha na graffiti, více festivalů pro děti a mládež či větší počet mlžných stožárů v ulicích města. Taková přání vzešla dnes dopoledne od žáků druhého stupně Základní školy Lingua Universal v rámci letošního ročníku školních fór pořádaných Zdravým městem Litoměřice.

Další školní fóra se v jednotlivých litoměřických základních školách uskuteční v následujících dnech.

Konkrétní námět, který v každém ze školních fór získá nejvíce hlasů, postoupí k užšímu projednávání v rámci Mladého fóra. To se uskuteční v polovině dubna letošního roku. „Žáci budou mít následně možnost své návrhy z Mladého fóra prezentovat také na veřejném fóru, jež plánujeme v průběhu tohoto roku,“ připomněl politik Zdravého města Litoměřice Josef Douša s tím, že mladá generace tak získává možnost se aktivně zapojit do témat kvality života a rozvoje ve městě.  

Školní fóra jsou tradičně rozdělena do dvou částí. V první žáci řeší otázky týkající se pouze školy, v druhé pak navrhují, co se jim v Litoměřicích líbí a co by si přáli zlepšit. Jednotlivých školních fór se proto kromě zástupců Zdravého města účastní také vedení Litoměřic. Na to dnešní přišli v druhé části týkající se města se žáky diskutovat starosta Radek Löwy a místostarosta Petr Panaš.

Vítězným tématem na ZŠ Lingua Universal se stal nápad na vymezení plochy, kde by školáci mohli legálně stříkat graffiti. „Jednou z možností by v tomto případě mohl být podchod na Střelecký ostrov u dolního nádraží, který máme v plánu rekonstruovat,“ nastínil starosta.

To, že město bere návrhy mladých vážně, potvrzuje i řešení výstupů z předešlých ročníků Školních fór. Patří mezi ně například přání o navýšení bezpečnosti ve městě. V letošním roce město plánuje pořízení několika modernějších kamer, které doplní kamerový systém v Litoměřicích. Vyslyšeno má být také přání žáků ze Základní školy Boženy Němcové na instalaci pítka na cyklostezce u Labe. To má být vybudováno na Střeleckém ostrově v blízkosti altánu. Na požadavek v podobě navýšení parkovacích míst město reaguje projektem stavby parkovacího domu v lokalitě Růžovka.

Autor: Michaela Rozsypalová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Předchozí článekLitoměřické Jezulátko má opravenou korunku a nové roucho
Další článekTýraná fenka Karin je v novém domově šťastná
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno