Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiŽáci ze ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích chtějí vybudovat knihobudku

Žáci ze ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích chtějí vybudovat knihobudku

Lovosice – Jednou z hlavních priorit ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích je podpora čtenářství a podpora zájmu o knihu. Učitelé s žáky pořádají různé aktivity, např. čtení seniorům, čtení prvňáčkům nebo čtenářské dílny.

Ve škole aktuálně vzniká čtenářský klub, ve kterém se schází žáci a učitelé, kteří rádi čtou a rádi si o knihách povídají. A právě od nich vznikl nápad vybudovat v blízkosti prostranství školy knihobudku, která by sloužila nejen našim žákům, ale také široké veřejnosti.

Klub již začal svoji myšlenku uskutečňovat tím, že oslovil nadaci Via, která ráda podporuje aktivitu mladých. Žáci již se svými učitelkami absolvovali workshop, kde podrobně promýšleli jednotlivé kroky projektu a jeho další možnosti.

V čem spočívá krása knihobudek? Fungují jako veřejné bezplatné knihovny, kde si lidé mohou knihu půjčit, věnovat, vyměnit nebo si knihu vzít.

V první fázi se čtenářský klub chce zaměřit na sbírku knih pro děti a dospělé. Máte-li doma knihu, kterou jste už přečetli a kterou byste rádi poslali dalšímu čtenáři, přineste ji od 20. do 31. března 2023 do kanceláře školy. Knižní dary by neměly být poškozené vlhkostí či jinak znehodnocené.

Pomůžete tím zrealizovat naši myšlenku veřejné bezplatné knihovny a podpořit chuť a zodpovědnost našich žáků, kteří chtějí knihobudku vybudovat a starat se o ni. 

Autor: ZŠ Antonína Baráka Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -