Úterý, 16 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Tahle pozvánka bude opravdu nabitá, protože masopustní veselení na Litoměřicku jede naplno. Vyrazit můžete i na pohádku do divadla nebo s dětmi na karneval.

V sobotu 18. února si dopoledne užijte v litoměřickém Domě dětí a mládeže Rozmarýn. Od 10 hodin se zde bude konat zábavné odpoledne pro rodiče s dětmi. Můžete si zacvičit zumbu a pak si společně něco hezkého vyrobit z papíru. Vstupné: 50,- Kč. Podrobnosti jsou ZDE.

Na Mírovém náměstí v Litoměřicích bude v sobotu MASOPUST. Veselení začne ve 13 hodin a  potrvá až do večera. Přijďte ochutnat jitrničky, jelítka, polévku prdelačku a spoustu dalších dobrot! Budou i pohádky pro děti, výtvarné dílničky, soutěže o ceny a samozřejmě průvod, který náměstím projde v 15 hodin. Podrobnosti jsou TADY.

Masopust mají v sobotu také ve Velkých Žernosekách. Průvod masek projde obcí za doprovodu živé hudby ve 14 hodin. Nejkrásnější maska získá odměnu! Během veselení budou připraveny zabíjačkové dobroty a občerstvení. Akce vyvrcholí u Kulturního domu masopustní zábavou pod širým nebem.

Za finanční podpory obce pořádají masopust také dobrovolníci v Keblicích. Masky se sejdou ve 13 hodin v místním Agrokomplexu, obec jim bude slavnostně předána ve 14 hodin. Následuje masopustní průvod a poprava Masopusta. Občerstvení bude připraveno pro všechny, samozřejmostí je muzika a skvělá zábava!  Podrobnosti jsou TADY.

V Úštěku mají masopust s létajícím prasetem, které má břicho doslova napěchované dobrotami. Letos se sice nekoná velkolepý jarmark přes celé náměstí, ale akce bude mít i v komorní verzi co nabídnout. Řemeslníci na Vás budou v sobotu 18. února čekat ve stáncích u kulturního  domu a na dvorech vybraných objektů. Těšit se můžete i na živou muziku a na spoustu dobrot! Podrobnosti jsou TADY.

V Roudnici nad Labem budou mít v sobotu 18. února Maškarní karneval pro děti v režii Hudebního divadla Hnedle vedle. V Kulturním domě Říp začíná v 15 hodin. Podrobnosti jsou ZDE.

V Třebenicích, v sále městského úřadu, mají v sobotu ples dobrovolní hasiči. Začíná ve 20 hodin, k tanci a poslechu bude hrát kapela Fajn. Vstupné: 250,- Kč. Organizátoři slibují bohatou tombolu!

V neděli 19. února vezměte děti do Centra kultury Lovoš v Lovosicích. Od 10 hodin tam bude hrát Sváťovo dividlo pohádku O Karkulce. Vstupné 50,- Kč. A v 15 hodin začíná v Divadle Karla Hynka Máchy Pohádka o strašidelném nádraží z produkce Divadla Láryfáry. Po pohádce následuje výtvarná dílna pro děti. Více informací (a lístky) seženete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -