Pondělí, 29 dubna, 2024
19.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích loni k recyklaci odevzdali více než dvě tuny baterií

V Lovosicích loni k recyklaci odevzdali více než dvě tuny baterií

Společnost ECOBAT s. r. o. udělila dne 20.01.2023 v rámci oprávnění Ministerstvem životního prostředí k provozování kolektivního systému zpětného odběru baterií a akumulátorů, osvědčení Městu Lovosice o přínosu pro životní prostředí za rok 2022.

Ocenění je uděleno za odevzdání celkem 2 172 kg odpadních baterií v roce 2022 ke zpětnému odběru a následné recyklaci. Z tohoto množství bylo recyklací získáno 1 629 kg druhotných surovin, které budou využity při výrobě nových produktů.

Baterie najdeme již v podstatě všude a jejich prodej každým rokem víc a víc narůstá. S počtem baterií však také roste důležitost jejich zpětného odběru poté co doslouží. Bez zpětného odběru by se odpadní baterie dostaly do přírody, kde by došlo ke znečištění životního prostředí a tím i k ohrožení lidského zdraví. Každá zpětně odebraná baterie má tedy velký význam.

S tímto již více jak 20 let na trhu vypomáhá společnost ECOBAT s. r. o., která na sběru spolupracuje jak s krajskými, městskými a obecními úřady, tak aktivními zástupci firemního sektoru a obchodních sítí, a i řadovými občany. 

Zdroj: Městský úřad Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -