Čtvrtek, 2 května, 2024
18.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiPoznejte Svobodnou základní školu i Vy!

Poznejte Svobodnou základní školu i Vy!

Litoměřicko – Svobodná základní škola, první škola waldorfského typu v Ústeckém kraji, má rozhodně co nabídnout. A to nejen dětem, ale i rodičům! Přijďte se o tom přesvědčit! V únoru bude příležitostí více než dost! Škola plánuje Dny otevřených dveří a zúčastní se také Burzy škol v litoměřickém hradu.

DŮLEŽITÉ TERMÍNY:

– 16.2. od 15:00 účast na litoměřické Burze škol v gotickém hradu

– 22. 2. a 22.3. – od 15:00 do 17:00 – dny otevřených dveří – na 1. stupni v Třebušíně 115 i v Litoměřicích, Jarošova 23

– 15. 3. od 15:30 – beseda po zájemce v budově 2. stupně Jarošova 23

– 12.4., 17. a 18.4 – zápisy do prvních tříd – v Třebušíně 115; časy a podrobnosti škola upřesní.

Svobodná základní škola sídlí ve dvou budovách. První stupeň se učí v Třebušíně, v krásné krajině Českého středohoří, zatímco druhý stupeň najdete v Jarošově ulici v Litoměřicích. Aktuálně má škola 130 žáků.

Svobodná základní škola vede děti ke svobodě, úctě a zodpovědnosti.  Rozvíjí u dětí kritické myšlení a práci s informacemi a snaží se s dítětem pracovat tak, aby objevilo své vlohy a nadání a nalezlo v životě své plnohodnotné místo. Cizí jazyky děti poznávají už od první třídy, přičemž škola ctí tradice a přirozené rytmy roku. Škola má slovní hodnocení a do provozu školy zapojuje i rodiče. Zajištěna je také školní družina a školní klub, dětem jsou nabízeny volnočasové aktivity.

VIDEOREPORTÁŽ O SVOBODNÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLE (z roku 2022) je ZDE.

Podrobnosti o škole najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -