Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoNovým prezidentem byl zvolen Petr Pavel, vyhrál i na Litoměřicku

Novým prezidentem byl zvolen Petr Pavel, vyhrál i na Litoměřicku

Litoměřicko – Česká republika si zvolila nového prezidenta. Stal se jím generál ve výslužbě Petr Pavel. Od voličů získal více než tři a půl milionu hlasů – tedy 58,32 %. Vyhrál i na Litoměřicku –  kromě Litoměřic například také v Roudnici nad Labem, v Hrobcích, v Libochovanech,  v Terezíně nebo v Libochovicích.

V Roudnici nad Labem Petr Pavel získal více než 63 % všech hlasů. V Litoměřicích ho podpořilo téměř 60 % k urnám příchozích voličů.

Andrej Babiš si prvenství udržel v Lovosicích. Volební lístek s jeho jménem do urny v tomto městě hodilo 54,84 % dorazivších voličů. Starosta Lovosic Vojtěch Krejčí ovšem vyjádřil sympatie konečnému vítězi druhého kola prezidentských voleb – tedy Petru Pavlovi. „Rád bych pogratuloval vítězi prezidentských voleb panu Petru Pavlovi a přeji mu hodně štěstí a sil v nové roli. Jsem potěšen, že vyhrál kandidát, který po celou dobu své kandidatury vedl slušnou, otevřenou a neagresivní kampaň a pevně věřím, že tímto způsobem bude pokračovat i nadále z postu prezidenta.“

Radost z výsledků prezidentských voleb vyjádřil také starosta Malých Žernosek Petr Liška: „Výsledek voleb mě potěšil, jsem rád, že budeme mít důstojného a důvěryhodného prezidenta, kterému věřím, že bude lidi opravdu spojovat. Jsem rád, že byl poražen konfrontační, manipulativní a lživý styl politiky protikandidáta.“

Andrej Babiš vyhrál prezidentské volby například v Třebenicích (51,58 %), v Úštěku (52,29 %), ve Velkých Žernosekách (51,1 %) a ve Štětí (52,1%).

Petr Pavel prezidentský slib složí 9. března ve Vladislavském sále Pražského hradu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -