Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůKulturaKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i po delší době naše kulturní pozvánka. Chcete následující dva dny strávit aktivně? Na Litoměřicku žádný problém. Začala totiž plesová sezóna. Nebo se vypravte za výborným vínem či s dětmi za pohádkou!

V Malých Žernosekách se v sobotu 21. ledna koná Masopust. Komorní, ale přesto parádní veselice, začíná průvodem v 10 hodin dopoledne, sraz masek je půlhodinu předem na žernosecké Rychtě. Průvod projde obcí a všichni se nakonec vrátí na Rychtu, kde proběhne posezení s harmonikou.

V Lovosicích se v sobotu 21. ledna koná Zimní košt vín z Čech, kterého se zúčastní zhruba patnáct vinařů. Na jednom místě můžete ochutnat vína z Malých i Velkých Žernosek, Mělníka, ale i Třebenic nebo Litoměřic. Akce proběhne ve sklepě lovosické Pfannsmidtovy vily. Podrobnosti jsou ZDE.

V Keblicích se v sobotu 21. ledna koná v pořadí už osmý Obecní ples. V kulturním domě bude účastníkům hrát kapela Natruc. Vstupné 200,- Kč, ples začíná ve 20 hodin. Těšit se můžete na taneční vystoupení i na fotokoutek.

Ples mají v sobotu i ve Velkých Žernosekách. K tanci a poslechu bude v Kulturním domě  od 20 hodin hrát kapela Vocal band. Samozřejmostí je fotokoutek a předtančení. Vstupenky jsou slosovatelné o hodnotné ceny.

V neděli 22. ledna si na své přijdou hlavně děti a dospělí, kteří mají rádi pohádky. Dopoledne (od 10 hodin) hraje v Kulturním domě Říp v Roudnici nad Labem Sváťovo dividlo. V 15 hodin začne pohádka v litoměřickém Divadle Karla Hynka Máchy. Divadlo Puk Vám prozradí, o čem si povídají ptáčci a jak k tomu přišli, že umějí létat. Jo… a dozvíte se, co se stalo vrabčáčkovi z Dejvic. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -