Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiŽáci 9. třídy ZŠ Lingua Universal obhájili své absolventské práce

Žáci 9. třídy ZŠ Lingua Universal obhájili své absolventské práce

Litoměřice – Tradicí ZŠ Lingua Universal je zpracování absolventské práce na téma, které si žák zvolí, tudíž je mu nejbližší a srozumitelné.

Cizojazyčný úvod dokládá vědomosti a znalosti z anglického nebo německého jazyka získané za dobu školní docházky. Žáci mají možnost připravovat své práce a následně obhajoby již od konce 8. ročníku. l. pololetí 9. ročníku je věnováno přípravě, zpracování a konzultacím s vedoucími pracemi a jazykovými vedoucími. Celé snažení završí veřejné obhajoby, letos konané 9. 1., zaměřené na prezentaci, mluvené slovo v českém i cizím jazyce a prověření znalostí zvoleného tématu.

Celkový rozsah práce 15 stran obsahuje teoretické, ale zejména praktické zpracování doložené fotografiemi, grafy apod. V závěru žáci zhodnotí přínos práce a získané nové poznatky. Nesmí chybět přehled zdrojů.

Komise hodnotí obsahovou a formální stránku práce, rovněž jazykovou a stylistickou úroveň, zápis zdrojů, úroveň prezentace a komunikaci v cizím jazyce.

Aby se dosáhlo objektivního hodnotícího výsledku, byla k letošním obhajobám přizvána zástupkyně z Městské knihovny K. H. Máchy v Litoměřicích Mgr. Mirka Matušková. Tímto paní magistře i knihovně děkujeme za vstřícnost a spolupráci.

Žáci prokázali, že dokáží sebevědomě vystupovat, přesně se vyjadřovat, reagovat na otázky a nelze opominout přínos absolventské práce do dalšího studia.

Zhodnocení jejich úsilí a svědomitosti není založeno do archivu k předchozím absolventským pracím, ale ve 2. pololetí předstoupí deváťáci před mladší spolužáky, aby jim svoje vědomosti a nadšení pro téma předali.

Autor: Irena Tvrzníková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -