Pátek, 26 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůPozvánkyZrekonstruovaná roudnická knihovna otevírá pro veřejnost

Zrekonstruovaná roudnická knihovna otevírá pro veřejnost

Roudnice nad Labem – Knihovna Ervína Špindlera v Roudnici nad Labem se v pondělí 16. ledna ve 13 hodin po rozsáhlé rekonstrukci konečně otevře pro veřejnost. Tak se tam stavte! Nový kabát roudnické knihovně sluší – v rámci rekonstrukce dostala novou fasádu, interiéry i vybavení.

Knihovna byla uzavřena od května loňského roku. Rekonstrukce stála více než 9 milionů korun. 6 672 304,20,- Kč tvořila dotace, kterou městu poskytlo ministerstvo pro místní rozvoj z Integrovaného regionálního operačního programu 2021- 2027. Práce skončily v listopadu, poté knihovna musela provést revizi knihovního fondu – tento krok jí nařizuje zákon.

Naprosto zásadní informace je ta, že po rekonstrukci má roudnická knihovna mimo jiné svislou rampu pro přepravu osob, a tedy bezbariérový přístup do patra. Samozřejmostí jsou nové výměny, výměna podlah a stropních povrchů a mnoho dalšího.

Zdroj fotografií: Oficiální facebooková stránka města Roudnice nad Labem

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -