Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoTradiční KČT mapa Vám představí region Podřipska tak, jak ho neznáte

Tradiční KČT mapa Vám představí region Podřipska tak, jak ho neznáte

Litoměřicko – Vydejte se poznávat krásy oblasti zvané Podřipsko a zavítejte do míst se zajímavou historií. Náplánovat si Vaše toulky můžete nenahraditelným pomocníkem, a to aktualizovanou verzí tradiční KČT mapy – Podřipsko, se kterou můžete vyrazit už v další sezóně, neboť bude připravena už na jaře roku 2023.

,,Turistické mapy KČT jsou mezi turisty oblíbené dlouhé roky a můžeme je bez nadsázky nazvat legendárními. My, v CBS nakladatelství, si velmi vážíme spolupráce s Klubem českých turistů a také s vydavatelstvím Trasa. Jsme velmi hrdí, že svojí prací přispíváme k lepší aktualizaci turistických map, a že se díky nám dostanou k většímu počtu turistů,“ přibližuje vizi KČT map nakladatel Milan Paprčka.

,,Podřipsko je oblastí nacházející se pod samotnou horou Říp, která je také považována za nejnavštěvovanější místo v této oblasti, a to společně s nádhernou památkou, jenž leží na jejím samotném vrcholku – rotundě sv. Jiří a sv. Vojtěcha. K hoře se už od samého počátku vztahuje pověst o příchodu našich předků do země a praví se, že by každý správný Čech měl alespoň jednou za život na Říp vystoupat. Vaše zvídavé kroky mířící touto krásnou oblastí mohou zavítat i do města Roudnice nad Labem. Jeho historické centrum v podobě Lobkowiczského zámku, jenž je označován za čtvrtý největší zámecký objekt v České republice, Vás jednoznačně doslova uchvátí. Nesmím opomenout ani unikátní vodní hrad v Budyni nad Ohří, jenž láká především svojí obnovenou dílnou, v níž proběhlo hned několik pokusů o výrobu ,,likéru mládí“. Neméně zajímavé jsou také Libochovice, kde se nachází zámek, který je díky své romantické poloze velmi navštěvovanou památkou,“ přibližuje oblast Jiří Dvořák z CBS Nakladatelství, který intenzivně pracuje na tvorbě nové verze KČT mapy.

A co se dá na Podřipsku podniknout? ,,Z turistického pohledu je velmi zajímavá červená turistická trasa, která vede z Prahy, přes Roudnici až do Štětí, a která je zvláštní právě svojí délkou. Také je zde možnost vypůjčení historických motoráčků, s pojízdným barem, se kterým se můžete ve vybrané dny pohybovat po oblasti a prozkoumávat její krásy velmi originálním způsobem. A vzhledem k tomu, že se blíží konec roku, každoročně zde první den v roce novém pořádají pravidelné Novoroční výstupy na horu Říp.“ doplňuje Jiří Dvořák.

,,Všechna tato místa stojí určitě za poznání, a právě proto se stále aktualizují a vylepšují KČT mapy, které Vám ukáží tu nejlepší cestu, kterou se vydat a poskytnou Vám komfort, který žádný mobilní telefon nenahradí. Já sám miluji pocit hledání a zaznamenávání si mých cílů do map, do kterých mohu zpětně nahlédnout a zavzpomínat na místa, která jsem procestoval. Do map, které jsou mým věrným pomocníkem během mých toulek nejen Podřipskou přírodou,“ zakončuje Jiří Dvořák.

Autor: Diana Dubská

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -