Diecézní charita Litoměřice zahájila Tříkrálovou sbírku výstupem na Lovoš

0
118

Litoměřicko – Pracovníci Diecézní charity Litoměřice spojili dohromady dvě dlouholeté tradice: novoroční výstup na vrchol Lovoše a Tříkrálovou sbírku. Tři králové mezi účastníky turistické akce vzbudili velký zájem a sklidili obrovský úspěch.

„Novoročního výstupu jsme se letos zúčastnili poprvé a byli jsme velmi překvapení tím, jak nás lidé přijali. Pevně věříme, že se nám tato akce podaří zorganizovat i v dalších letech a stane se tak tříkrálový výstup rovněž tradicí. Tímto bych chtěla poděkovat dárcům i kolegům, kteří tuto akci svou účastí podpořili,“ říká Eva Hadašová, tisková mluvčí Diecézní charity Litoměřice.

„Z výtěžku sbírky můžeme podporovat nemocné, handicapované osoby, rodiny s dětmi v tíživé sociální situaci, seniory. V loňském roce jsme například nakoupili kompenzační pomůcky pro imobilní osoby, terapeutické pomůcky pro tělesně postižené, rehabilitační programy, které nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami. O využití Tříkrálové sbírky průběžně informujeme na našich webových stránkách,“ přiblížila účely sbírky koordinátorka Veronika Krištofová.

Tříkrálová sbírka trvá od 1. ledna do 15. ledna 2023. Přispět je možno několika způsoby: osobně do kasiček třech králů, online platbou prostřednictvím www.trikralovasbirka.cz nebo přímým platebním příkazem. Chcete-li podpořit Diecézní charitu Litoměřice, zašlete libovolnou částku na číslo účtu: 66008822/0800, pod variabilním symbolem 777940101.

Toto je tisková zpráva Diecézní charity Litoměřice.

Autor: Eva Hadašová

- Naši partneři -
Předchozí článekPřijďte si do knihovny přečíst zajímavosti o třech králích!
Další článekTradiční KČT mapa Vám představí region Podřipska tak, jak ho neznáte
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno