Pátek, 26 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePrvním miminkem narozeným v Litoměřicích je Radovan

Prvním miminkem narozeným v Litoměřicích je Radovan

Litoměřice Hodinu a jedenáct minut po novoročním poledni přišlo v litoměřické porodnici na svět první letošní miminko. Je jím chlapeček Radovan, který se narodil manželům Ivaně a Radovanovi Malým z Litoměřic jako jejich prvorozený potomek.

„Že bude náš syn prvním miminkem, který se v Litoměřicích narodí, jsme vůbec nečekali. Termín porodu byl totiž plánovaný až o týden později,“ prozradili novopečení rodiče. 

Přivítat první miminko nového roku a pogratulovat rodičům přišli dnes zástupci vedení města starosta Radek Löwy, místostarostka Alena Rožcová a vedoucí odboru zdravotnictví a sociálních věcí městského úřadu Renáta Jurková spolu s ředitelem nemocnice Vladimírem Kestřánkem.

„Vybrali jste pro chlapečka krásné jméno. A my mu přejeme hodně štěstí a zdraví a také aby se vám i synovi v Litoměřicích dobře žilo,“ řekla Alena Rožcová, která má jako místostarostka v gesci oblast sociálních věcí a zdravotnictví.

Kromě gratulací dostala maminka od vedení města také pamětní list a zlatý řetízek s medailonkem.

V loňském roce si v litoměřické porodnici na první miminko roku „počkali“ až do 2. ledna. Na svět tam v ranních hodinách přišel chlapeček Matouš.

Za celý předchozí rok se v litoměřické nemocnici uskutečnilo 433 porodů. Vzhledem k tomu, že se v jednom případě jednalo o dvojčata, zaznamenala porodnice do svých statistik celkem 434 novorozených dětí.

Autor: Michaela Rozsypalová

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -