Pátek, 26 dubna, 2024
13.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceLovosické nádraží bude mít nová nástupiště a také výtah

Lovosické nádraží bude mít nová nástupiště a také výtah

Lovosice – Železniční stanice Lovosice letos projde rekonstrukcí za více než 360 milionů korun. Cestující se mohou těšit především na nová nástupiště, která zajistí pohodlnější nástup do vlaků. Počítá se také s novým informačním a orientačním systémem pro cestující a s částečnou obnovou železničního svršku kolem nástupišť. Hotovo by mělo být do konce roku.

Správa železnic už uzavřela smlouvu se zhotovitelem stavby. Rekonstrukce bude stát necelých 364 milionů – bez DPH.

„Rekonstrukcí projdou všechna stávající nástupiště ve stanici Lovosice, jedno vnější a tři ostrovní. Nyní jsou vysoká 300 mm, nová normová výška nástupních hran 550 mm nad kolejí cestujícím umožní pohodlný nástup do moderních vlakových souprav. Zrekonstruovaná nástupiště budou mít také nové zastřešení i osvětlení. V současné době je přístup k vlakům možný pouze po schodištích z podchodu. Ten projde celkovou obnovou a zároveň se prodlouží pod celým nádražím až k Máchově ulici. Bezbariérovost stanice zajistí nově doplněné výtahy z podchodu na jednotlivá nástupiště, v případě 1. nástupiště bude tuto funkci plnit nový výtah propojující podchod s výpravní budovou,“ uvedla Správa železnic.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -