Čtvrtek, 25 dubna, 2024
2.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceVánoční nadílka od vedení města potěšila děti i maminky v azylovém bydlení

Vánoční nadílka od vedení města potěšila děti i maminky v azylovém bydlení

Litoměřice – Ani v předvánočním čase město Litoměřice nezapomíná na ty, kteří to v životě nemají jednoduché. Patří mezi ně i maminky s dětmi z azylového bydlení v Liškově ulici, které provozuje litoměřická Diakonie.

Vedení města se proto ve středu odpoledne zhostilo role „Ježíška“ a přišlo obyvatelům Domova pro matky s dětmi popřát nejen krásné svátky a šťastný nový rok, ale také je potěšit dárky. Ty pro děti v podobě vánočních skřítků, sladkostí a dalších drobností, předali dětem starosta Litoměřic Radek Löwy spolu s místostarostou Petrem Panašem.

„Chtěl bych vám popřát, pokud možno klidné svátky. Užijte si je se svými dětmi a šťastně vykročte do nového roku,“ popřál starosta přítomným maminkám.

I ty se mohly těšit z nadílky v podobě poukázek na nákup do drogerie. Maminkám je předala místostarostka Alena Rožcová.

„Přeji vám, abyste prožily svátky společně a co nejdříve našly životní jistotu. Do budoucna bude všechno určitě lepší,“ vyjádřila jim podporu místostarostka.

Jak připomněla vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Renáta Jurková, v adventním období město nezapomnělo ani na další lidi v tísni a sociálně potřebné.

„Drobnou nadílku jsme rozvezli také do různých pobytových zařízení, do azylového domu a také do Klokánku,“ poznamenala Renata Jurková, která se během vánočních svátků chystá už tradičně navštívit osamělé seniory v Domově na Dómském pahorku.

Domov pro matky s dětmi v Liškově ulici poskytuje azylové ubytování matkám s nezaopatřenými dětmi, případně těhotným ženám, které se ocitly v obtížné životní situaci spojené se ztrátou bydlení. Po dobu zpravidla nepřevyšující jeden rok nabízí přechodné ubytování s podpůrným sociálním programem, který ženy vede ke zlepšení nepříznivé sociální situace. V současné době tam žije osm maminek a třináct dětí.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -