Pondělí, 29 dubna, 2024
24.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZUŠka s Delfínem popřály Vánoce hudbou i zpěvem

ZUŠka s Delfínem popřály Vánoce hudbou i zpěvem

Litoměřice – Přívlastek ‚vánoční‘ měly minulý týden dva koncerty v režii litoměřické ZUŠ. Středeční večer v Divadle K.H.Máchy patřil žákům hudebního oboru, koncert ve čtvrtek ve Varhanním sále ZŠ Boženy Němcové opanovalo zpívající mládí – litoměřický Hlásek a jeho přípravka Samohlásek.  V obou večerech dostali příležitost jak ti, kteří teprve sbírají zkušenosti, tak i pokročilejší.

Mezi 25 čísly středečního programu převažovala klavírní. Ukázali se také žáci, kteří se učí na housle, flétnu, kytaru či violoncello, zněla ale i trubka, saxofon, akordeon i méně obvyklá marimba. Právě za zvuků tohoto exotického nástroje v podání Darjy Gajdukové a učitelky Báry Patákové se do koncertu zapojili také diváci – vánoční písní Půjdem spolu do Betléma. Během večera ocenila ředitelka ZUŠ Dominika Valešková pomoc Nadačního fondu Delfín, který při studiu podporuje děti ze sociálně znevýhodněných rodin. Zakladatelka a jednatelka fondu Kateřina Tenglerová zároveň poděkovala všem dárcům, zvláště pak litoměřickému Deutsch klubu, který nyní přispěl na zmíněné účely příspěvek ve výši 23 tisíc korun. „Je to dosud nejvyšší samostatná částka pro náš fond, jehož mottem je ‚pomozte nám pomáhat‘,“ uvedla K.Tenglerová.

Vystoupení Samohlásku vedeného sbormistryní D.Valeškovou a Hlásku sbormistra Jakuba Kacara bylo ve znamení písniček, z nichž některé jsou známé z filmových pohádek. Nechyběl samozřejmě ani vánočně laděný repertoár ve vtipných Jakubových aranžích. Předěl mezi sbory obstaral vydařeným vystoupením violoncellový žákovský kvartet ZUŠ. V samém závěru čtvrtečního koncertu Jakub už tradičně přibral k Hlásku i hlásky publika:-))

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -