Pátek, 19 dubna, 2024
8 C
Litoměřice
DomůKulturaExkantor - jubilant, kterému učarovala fotografie

Exkantor – jubilant, kterému učarovala fotografie

Litoměřice – Bývalý pedagog a ředitel školy, kterému „prošly rukama“ (jako žáci) stovky Litoměřičanů, exprezident Národní sítě Zdravých měst ČR a dlouhá léta i místní zastupitel. Jinak amatérský fotograf, člen volného sdružení litoměřických fotografů a neúnavný organizátor fotografických výstav. A dobrý parťák, na kterého je za každých okolností spoleh! A v neposlední řadě kávový fajnšmekr, takže pozor, nezvěte ho na kafe k nádražnímu automatu:-) 

Řeč je o jedné z nejvýraznějších osobností Litoměřic – o Petru Hermannovi. Důvod? Petr oslavil 11.prosince významné životní jubileum! Tomu číslu se člověk zdráhá uvěřit. Říkám si, jestli to tehdy v roce 1942, v matrice v anglickém Huddersfieldu, kde se narodil, nějak nespletli. (Konečně, nebylo by divu, v blízkém distriktu se vyrábí výtečná whisky…).

Petrovou velkou zálibou zůstávají dodnes hory, lyže, turistika a také zmíněné fotografování – zajímají  ho detaily v krajině, přírodní struktury, městské motivy nejen v Litoměřicích, kde žije, ale i v různých místech Česka a občas i Slovenska, kde má rodinné vazby. V poslední době ho „bere“ pouliční fotografie, streetfoto.

 Má za sebou řadu výstav, ať už společných s jinými fotografy, či autorských. A jednu takovou teď ke svým kulatinám připravuje, pochlubí se s ní v lednu a únoru příštího roku v litoměřickém Máchově divadle. Vše zmíněné bude možná i tématem pondělního přijetí jubilanta na radnici u litoměřického starosty. Připojujeme se k zástupu gratulantů a přejeme mu vše nejlepší, pevné zdraví a DOBRÉ SVĚTLO!

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -