Pátek, 26 dubna, 2024
13.1 C
Litoměřice
DomůKulturaDěti„Půjdem spolu do divadla…“ vyzvala ZUŠka

„Půjdem spolu do divadla…“ vyzvala ZUŠka

Litoměřice – Kdo se její výzvou nechal v úterý večer Máchova divadla v Litoměřicích zlákat, určitě nelitoval.  Ve stejnojmenném pořadu opět spojili síly žáci literárně dramatického a tanečního oboru, od těch z přípravky až po ty odrostlejší a také ostřílenější.

Aktéři pod vedením svých pedagogů pojali program inovativně. Ještě než se na jevišti začalo, ve foyeru divadla vítali dramaťáci návštěvníky vánočním „site specific“, vtipnou proklamací vánočních úsloví a textů. Na „prknech jež znamenají svět“ se pak vystřídalo více než osmdesát účinkujících! Hrálo se a tančilo o stošest!

Diváci viděli lidové tance v podání přípravky, vyslechli Krylovovu bajku Prase pod dubem a ocenili loutkoherecké schopnosti, které si mladí vyzkoušeli už na letním soustředění v Řehlovicích (Jen počkej, vlku! a Poprava pana Pokličky). Na sváteční téma naladily publikum především tanečnice se svíčkami působivým pásmem Betlémské světlo. (Šlo o svíčky elektrické).

Neméně nápaditý a pěkný byl program, který v druhé půli začaly Dárečky. Ze čtyř velkých, dárkově vyzdobených krabic postupně vytančili princezna, kočička, balerína a šašek. Vánoční čas je tady, ujistily recitací děti z přípravky.  Společným dílem dramaťáků a tanečnic, kterému předcházelo vystoupení mladších ve víru lidového tance Říkej, byla pak kreace na dopis Taťány z Puškinova Oněgina. S humorem Šimka a Soboty se ve scénce Cyrano se dobře vyrovnali Ondřejové Frič a Křivánek. Nejpůsobivější čísla pak přišla v závěru večera – taneční kreace Morana a Eco drama, o střetu dvou přístupů k problematice životního prostředí. Potlesk, který účinkující sklidili, rozhodně nebyl jen zdvořilostní.          

Spokojeni byli i kantoři. „Chtěli jsme přivést na pódium co nejvíc dětí, byly tu už i ty, které nastoupily letos v září. Ale zároveň ukázat i kvalitu v podání těch ostřílenějších. Pro všechny to pak určitě byla dobrá zkušenost,“ shrnul za pedagogy dojem z úterního večera učitel LDO Pavel Vágai.

Autor: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -