Sobota, 20 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiS Hláskem se na jarmarku rapovalo

S Hláskem se na jarmarku rapovalo

Litoměřice – Sobotní dění na litoměřickém hradě opanoval adventní jarmark, desítky stánků s tradičním zbožím lákaly návštěvníky k nákupům, ale i k zastávkám u občerstvení, pochoutek,  kávy i svářáčku. K dobré náladě přispěli dopoledne svými vystoupeními žáci místní ZUŠ.

Nejprve kreacemi tanečnic, které si pod vedením Petry Běláčové mj. připravily překvapení. Z velkých krabic ozdobených coby vánoční dárky postupně vytančily panenka, kočička, pejsek a šašek. Na sváteční notu pak naladili mladí muzikanti, pěvecký sbor Hlásek se sbormistrem Jakubem Kacarem, který zapojil do zpěvu i diváky. Pod jeho taktovkou si publikum dokonce zarapovalo!

V další části bloku dostali příležitost flétnistky a hráči a hráčky na akordeon. Uznání zaslouží nejen účinkující, ale i jejich kantoři, kteří je na vystoupení připravili. A Ivana Krmíčková, Hana Přeučilová a Helena Šarochová si s nimi také zahrály. V odpoledním programu došlo na Tři prasátka – pohádku v podání Štěpánčina divadla. 

Závěr adventu na hradě pak patřil zádušní mši za krále Karla IV., dole v gotické hradní kapli ji sloužil generální vikář litoměřické diecéze mons. Martin Davídek.

Text a foto: Mirek Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -