Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceCentrum Lovosic zdobí vánoční výzdoba

Centrum Lovosic zdobí vánoční výzdoba

Lovosice – I letos je v centru Lovosic nová vánoční výzdoba, která bude město zdobit až do příchodu Tří králů dne 6.1.2023.

Vánoční výzdobou se pyšní secesní radnice, Centrum kultury Lovoš i celá ulice 8. května. Na náměstí jsou pak instalovány mobilní prvky v podobě velkého vánočního oblouku, fotorámečku u vánočního stromu nebo v podobě půvabného vánočního jelena. Pro příští rok se navíc plánuje pořízení nového vánočního stromu.

Radnice v rámci letošních Vánoc plánovala na výzdobu alokovat částku 600 tis. Kč, nové vedení města však v rámci úspor na tuto výzdobu vyčlenilo 130 000 Kč. Ušetřilo se tak téměř půl milionu Kč. Navíc se plánuje, že výzdoba nebude svítit po celých 24 hodin.

„Uvědomujeme si složitou situaci s cenami energií, a proto budou tyto mobilní prvky rozsvíceny pouze ve vybraný čas, nikoli při denním světle,“ sdělil starosta města Vojtěch Krejčí. „Byla zde možnost výzdobu rozšířit a pořídit i další vánoční prvky, ovšem v rámci úspor plánujeme finance využít pro důležitější projekty,“ doplnil Krejčí.

Zdroj textu a fotografií: oficiální facebookový profil města Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -