Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaDivadloPamátník Terezín zve na divadlo inspirované skutečným příběhem

Památník Terezín zve na divadlo inspirované skutečným příběhem

Terezín – V Muzeu ghetta v Památníku Terezín se v úterý 6. prosince uskuteční divadelní představení nazvané „Návštěva z pravěku.“ Sehrají ho studentky a studenti Gymnázia Přírodní škola v Praze na motivy knihy a životního příběhu Petra Ginze. Představení začíná v 17 hodin, vstupné je zdarma.

Petr Ginz byl vězněn v terezínském ghettu od 24. října 1942 do 28. září 1944, kdy byl deportován do Osvětimi a tam po selekci zavražděn v plynové komoře. Během svého života v Terezíně se zapsal do jeho dějin nezapomenutelným způsobem jako šéfredaktor chlapeckého časopisu VEDEM, kde publikoval jako nadaný spisovatel a kreslíř.

„Od vydání prvního čísla časopisu VEDEM uplyne v prosinci již 80 let, což si chceme uvedením hry Návštěva z pravěku také důstojně připomenout,“ vysvětluje tiskový mluvčí Památníku Terezín, Stanislav Lada.

Pokud máte zájem, můžete před Muzeum ghetta dorazit už s hodinovým předstihem (tedy v 16 hodin) a projděte si s průvodcem místa, která jsou spojená s životem Petra Ginze v Terezíně. Je také samozřejmě možné přijít pouze na představení.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -