Pátek, 19 dubna, 2024
3.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka, kam vyrazit. Akcí je tentokrát opravdu hodně, takže ji bohužel vkládáme až dnes. Přesto doufáme, že si z tipů vyberete a vyrazíte někam za super zážitky. Víkend už má příchuť Vánoc a pomalu je čas začít s nákupem vánočních dárků. První kousky pod stromeček můžete pořídit třeba na jarmarcích – nebojte se pojmout to letos jinak!

V Roudnici nad Labem mají v sobotu 26. listopadu od 10 hodin NEKONVENČNÍ JARMARK. Akci pořádá café Ve městě a jste na ni srdečně zváni. Jarmark bude probíhat přímo v kavárně a můžete na něm zakoupit třeba mýdla, svíčky, šperky nebo ozdoby na stromeček. Své výrobky Vám nabídnou děti z dětského domova v Litoměřicích i roudnická charita, akce bude probíhat do 18 hodin. Podrobnosti ZDE.

V Litoměřicích se v sobotu 26. listopadu koná Vánoční tvoření ve Sdílně, v Sovově ulici. Až do 14 hodin zde můžete vyrábět především textilní vánoční dekorace a sváteční dekorace ze dřeva. Přijďte si vyrobit parádní svícen! Podrobnosti jsou TADY.

Vánoční jarmark se v sobotu koná v Třebenicích na Paříkově náměstí. Začne ve 14 hodin a nabídne stánky se svátečním zbožím, občerstvení i kulturní program. Akce vyvrcholí v půl páté odpoledne, kdy se rozsvítí vánoční strom. Informace jsou TADY.

V Libochovicích v sobotu 26. listopadu rozsvěcí vánoční strom. Akce startuje už ve 14 hodin, samotný strom se rozsvítí o čtyři hodiny později. Přijďte si poslechnout děti z místní mateřské a základní umělecké školy, dát si svařáček a nakoupit drobné vánoční dárky!  Děti, které přinesou vlastnoručně vyrobenou ozdobu, dostanou přímo z rukou anděla sladkou odměnu. Podrobnosti jsou TADY.

Vánoční jarmark spojený s rozsvícením stromečku bude v sobotu 26. listopadu také v Křešicích. Akce, kterou pořádají dobrovolní hasiči, škola a obec, začne v 17 hodin jarmarkem, strom se rozsvítí o hodinu později. Na jarmarku si můžete zakoupit výrobky dětí, ale také klientů Domova Na Pustaji. Přijďte načerpat sváteční atmosféru.

V neděli 27. listopadu přijďte v 10 hodin do roudnického infocentra v Arnoštově ulici a vyrobte si vánoční ozdoby z papírových proužků. Speciální výtvarná technika je vhodná pro děti i dospělé. Podrobnosti ZDE.

Na roudnickém Karlově náměstí budou v neděli od 13 hodin Adventní trhy s kulturním programem, ve kterém se představí místní pěvecké sbory a mateřské školky. Přijďte načerpat sváteční atmosféru, poslechnout si koledy nebo koupit jmelí. Vyvrcholením adventních trhů je cca v 17 hodin slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Podrobnosti jsou ZDE.

A symbol Vánoc se v neděli 27. listopadu rozsvítí také v Litoměřicích. Program na Mírovém náměstí startuje v 15 hodin, samotné rozsvícení proběhne o tři hodiny později. Na programu je pohádka pro děti, Vánoční koncert Standy Hložka i svátečně laděné soutěže a hry. Samozřejmostí je občerstvení – a to včetně vánočního svařáku a skořicových trdelníků. Podrobnosti ZDE.

V Lovosicích rozsvícení vánočního stromu v neděli 27. listopadu provází bohatý program a uvidíte i živý betlém. Samotný strom se rozsvěcí v 17 hodin. Předtím si můžete nakoupit drobné sváteční drobnosti nebo si užít koncert místních dětských sborů. Bude i schránka na dopisy pro Ježíška. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -