Čtvrtek, 25 dubna, 2024
4.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiZUŠka „rozpíná křídla,“ zpříjemní předvánoční čas

ZUŠka „rozpíná křídla,“ zpříjemní předvánoční čas

Litoměřice – Máchovo divadlo bylo ve středu večer místem koncertu mladých hudebníků litoměřické ZUŠ. Pro některé to byla možnost poprvé se ukázat před publikem. V programu sestávajícím z 21 čísel totiž dostali příležitost i žáci z přípravek.

 „Jde zároveň o první veřejné vystoupení v letošním školním roce. Navíc den po svátku sv.Cecílie, patronky všech muzikantů, ke které se symbolicky hlásíme,“ řekla v úvodu ředitelka školy Dominika Valešková a zároveň připomněla letošní 200.výročí Divadla K.H.Máchy.  „Na tomto pódiu jsme jako doma, divadlo je pro nás srdeční záležitostí, velmi si považujeme, že tu naši žáci mohou získávat zkušenosti s veřejným vystupováním.“

Podle ní ZUŠ v této době právě „rozpíná křídla“ a její aktivity nabírají na obrátkách. Svědčí o tom i další připravované akce, např. už 6. prosince se v pořadu „Půjdem spolu do divadla“ představí adepti literárně dramatického a tanečního oboru. 14. prosince – rovněž v Máchově divadle chystá škola vánoční koncert, o den později se pak na vánočním koncertu ve Varhanním sále ZŠ Boženy Němcové představí litoměřické dětské sbory ZUŠ Hlásek a Samohlásek.  

Kromě toho připravují mladí varhaníci ze třídy Michaely Fišerové tzv. „Varhanní půlhodinky“. Už 3. prosince zazní v jejich podání vánoční pastorely v kostelech v Počáplech a v Úštěku a 6.prosince v kostele Narození Panny Marie v Roudnici n.L. 

Text a foto: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -