Pátek, 26 dubna, 2024
5.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda tentokrát zve i na pštrosí vejce a na smažený hermelín

Gastrocentrum Pohoda tentokrát zve i na pštrosí vejce a na smažený hermelín

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích je připraveno i v tomto týdnu ulehčit všem, kteří přes týden nemají čas vařit a nechtějí se stravovat v rychlých občerstveních nebo samoobsluhách. Každý den vaří na Pohodě jednu polévku a pět hlavních jídel, z nichž jedno je salátové. Naobědváte se za 88,- Kč.

V pondělí 21. listopadu je tahounem nabídky koprová omáčka s hovězím masem a knedlíkem. Své fandy si určitě najde také domácí bramborák s uzeninou nebo staročeská sekanina s bramborovou kaší. Pokud jste nenároční a máte rádi jednoduchá jídla a fazole, vsaďte na fazolový guláš s rýží. A jestli jste si už před Vánocemi začali hlídat linii, potěší Vás určitě ledový salát s tuňákem a vejcem. Pondělní polévka je hovězí zeleninová s krupicí a vejci.

V úterý 22. listopadu si nenechte ujít na Pohodě vyhlášenou žemlovku s jablky a tvarohem. Černohorský kuřecí řízek s bramborovou kaší se taky na pultu dlouho neohřeje. Segedínský guláš s knedlíkem je zástupce klasiky, která nikdy nezklame. A ti, kteří preferují lehčí jídla, mohou hlad zaplašit třeba rizotem z bulguru s kuřecím masem a zeleninou nebo si dát salát s červenou rýží a tofu. Úterní polévka je čočková.

Ve středu 23. listopadu bude na Pohodě Novohradský vepřový plátek s těstovinami a pštrosí vejce s bramborovou kaší. Že nevíte, co je to pštrosí vejce? Jedná se v podstatě o karbanátek z mletého masa, ve kterém se ukrývá celé uvařené vejce. Jídlo je to velmi efektní a navíc výborné! Nebo vsadíte na kuře ala bažant s dušeným zelím a bramborovým knedlíkem? Salát s červenou řepou a kozím sýrem zaručeně zasytí, ale nezatíží. A chutnat Vám budou i bramborové vdolky s dušeným špenátem. Středeční polévka je bramborová s kroupami.

Ve čtvrtek 24. listopadu se bude na Pohodě podávat hovězí zeleninová polévka s játrovými noky. Kuřecí plátek s broskví a sýrem je evergreen českých restaurací. Na Pohodě k němu dávají bramborovou kaši. V nabídce budou ve čtvrtek také konopišťské medailonky s dušenou rýží. A určitě se najdou také strávníci, kteří si vyberou těstoviny se sýrovou omáčkou. Květákové placičky s cuketou a sýrem neurazí ani vegetariány. V salátové nabídce je ve čtvrtek salát s cizrnou a cherry rajčátky a sezamovými semínky.

V pátek 25. listopadu je tradičně v nabídce i sladké jídlo – tentokrát domácí buchty, ke kterým dostanete kakao. Vepřová kýta na smetaně s knedlíkem zasytí i pořádné chlapy. Čertovská jatýrka s rýží jsou na Pohodě také oblíbená. Smažený hermelín s bramborem a tatarskou omáčkou – to je něco podobného, jako kuřecí plátek s broskví. Jsou jídla, která zkrátka z módy nevyjdou. Salátové jídlo zastupuje salát se zelenými fazolemi a cottage sýrem. Páteční polévka je gulášová.

Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v Litoměřicích na třech místech – v ulici Na Vinici 2244, Žižkova 2 a na Mírovém náměstí, v průchodu vedle městského úřadu. Obědy se vydávají od 10.30 do 14 hodin. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -