Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoTýrané štěně, které zachránil řepnický útulek, už deset let v novém domově

Týrané štěně, které zachránil řepnický útulek, už deset let v novém domově

Litoměřicko – „Naše práce má smysl.“ Přesně to si mohou říkat pracovníci Psího domova Řepnice, v čele s Milenou Maskulanisovou. Jeden případ za všechny – málem k smrti utýraný pejsek přezdívaný „Trojnožka,“ stále žije. A co víc – žije šťastně a spokojeně. Už přes deset let je totiž v novém domově.

Zhruba roční štěně tehdy zachránili obyvatelé jedné nejmenované obce na Litoměřicku ve spolupráci se starostkou. Pejsek se dostal do útulku v Řepnici. I kvůli mnoha vnitřním zraněním podstoupil bezpočet operací a přišel o nohu.

„Nikdo z nás si nedovedeme představit utrpení a bolest, kterou si tehdy tento tak hodný pes vytrpěl. Bývalý majitel psa byl navíc agresivní a vyhrožoval všem lidem, kteří se zvířeti snažili pomoci. Pejska jsme tehdy v útulku léčili mnoho měsíců a podařilo se. O to skvělejší je informace, že pejsek stále žije, i bez nohy se těší dobrému zdraví a je evidentní, že jeho psí život je teď velmi šťastný,“ uvedla Milena Maskulanisová.

S týranými psy má řepnický útulek mnoho zkušeností. Jak říká Milena Maskulanisová, „lidi jsou prostě jenom lidi a tak to zůstane.“ Dobře to dopadlo i s třínohým Alvinem, výmarským ohařem, který nový domov našel v roce 2019. Také Alvin v minulosti prošel týráním. V řepnickém útulku ho ale dali dohromady a nakonec našel i nové majitele. Za Milenou Maskulanisovou se pejsek před několika dny přijel podívat. Také Alvinovi se daří dobře a má se skvěle.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -