Úterý, 16 dubna, 2024
9.2 C
Litoměřice
DomůKulturaV Úštěku dnes slavnostně zahájí výstavu Dana Richtera

V Úštěku dnes slavnostně zahájí výstavu Dana Richtera

Úštěk – Přijďte dnes – v sobotu 12. listopadu – na slavnostní zahájení výstavy obrazů Dana Richtera. Vernisáž se koná v 17 hodin v Café Galerii Úštěk a bude i se spoustou zajímavých hostů a hudebním doprovodem. Výstava nabídne ohlédnutí za tvorbou již zesnulého malíře – těšte se na krajinky, zátiší, romantická zákoutí i tajuplné postavy.

Výstavy se zúčastní vdova po autorovi – Kristina Richterová.

Dan Richter se narodil v roce 1930 v Ostravě, dětství však prožil nedaleko Prahy. Po druhé světové válce se jeho rodina přestěhovala do Ústí nad Labem. Na severu Čech už Dan Richter zůstal až do konce života. Přes čtyřicet let žil na Třebenicku. Miloval České středohoří a rád ho maloval. Ještě v 85 letech aktivně tvořil – byť nevystavoval. Zemřel v roce 2020.

Výstava Dana Richtera bude v Café Galerii Úštěk na Mírovém náměstí až do konce letošního roku. Otevřeno je každý den od 9 do 17, v neděli od 10 do 17 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -