Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.4 C
Litoměřice
DomůKulturaNová výstava v Severočeské galerii představí grafičku Alenu Kučerovou

Nová výstava v Severočeské galerii představí grafičku Alenu Kučerovou

Litoměřice – Ve čtvrtek 10. listopadu v 17 hodin přijďte do Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích na vernisáž výstavy Alena Kučerová: Práce první a poslední. Na slavnostním zahájení výstavy promluví ředitelka galerie Dana Veselská a zahraje violoncellista Pavel Jonáš Krejčí.

Výstava představí tvorbu přední české grafičky Aleny Kučerové (* 1935). Jejím specifikem je perforovaný bod, který začala používat od roku 1963. Námětově se autorka zprvu zabývala figurálními motivy a každodenními, někdy až banálními situacemi, od 80. let 20. století se soustředí na krajinu a přírodní motivy.

Tvorba Aleny Kučerové se vyznačuje osobitostí, originalitou a současně neokázalostí. Na litoměřické výstavě bude představen průřez její tvorbou s důrazem na dosud nevystavované práce, kromě grafik z perforovaného plechu budou prezentovány i ilustrace a výšivky, kterým se autorka věnuje v posledních letech.

Výstava Aleny Kučerové bude v litoměřické galerii přístupná až do 22. ledna.

Doporučujeme komentovanou prohlídku výstavy s Jaromírem Zeminou a Jaroslavem Peckou dne 24. listopadu od 16:30 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -