Pátek, 19 dubna, 2024
4.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDivadloV litoměřickém divadle bude Dokonalá fraška

V litoměřickém divadle bude Dokonalá fraška

Litoměřice – Teprve v loňském roce měla českou premiéru komedie, která v úterý 8. listopadu obsadí Divadlo Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. Představení začíná v 19 hodin a rozhodně přijďte – čeká nás totiž parádní podívaná! Na jevišti budou pouze dva herci, kteří se ovšem během večera vystřídají v celkem deseti rolích.

Na jevišti uvidíte Lucii Štěpánkovou a Ladislava Hampla. Dvojice během večera střídá kostýmy, paruky i přízvuky a to tak rychle, že se Vám bude zdát, že to snad není možné stihnout… tahle inscenace Vám ale dokáže, že stihnout se dá úplně vše.

Lístky na představení koupíte TADY.

Herbert Gladney strávil deset let prací na knize „Manželství na věky“ a teď je spolu se svou manželkou na turné, které má zvýšit její prodejnost. Ta je mizivá. Navíc se psaní knihy podepsalo na jejich manželství, které vypadá, že „na věky“ nepotrvá. Rozpory se snaží zoufale tutlat, protože kdo by četl manželské rady člověka, jemuž se manželství rozpadá, že?

Herbert s manželkou Rebekou se právě ubytovali v dalším hotelu na svém turné a chystají se vystoupit ve večerní show moderátorky Pamely Blairové. Je to show lokálního významu, ale Pam se to snaží změnit a hledá nějakou senzaci, kterou by vytáhla na své hosty. Slídí po hotelu v doprovodu kameramana a čeká na příležitost.

Je tak zaměřená na Gladneyovi, že zpočátku přehlédne skandál celostátního významu. Ve vedlejším apartmá se tajně ubytuje senátor a příští kandidát na prezidenta Ryan a hodlá si užít romantické chvíle se svou milenkou.  Aby toho nebylo málo, dveře mezi oběma apartmány se dají otevřít a situaci komplikují další postavy: ukrajinská pokojská Nina, bláznivá jeptiška Barbara, která napsala píseň „Manželství na věky“, kterou hodlá zazpívat ve večerní show, hotelový poslíček Bill s fenomenální pamětí na obličeje hostů a nakonec se samozřejmě objeví senátorova žárlivá manželka s postavou a silou zápasníka.

Zdroj foto: Komorní divadlo Kalich

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -