Charita Litoměřice se podělila o zkušenosti týkající se elektroaut

0
113

Litoměřice –  Charita Litoměřice se – coby průkopník elektromobility v sociálních službách – zúčastnila setkání, které se konalo v úterý 1. listopadu v Ústí nad Labem. Akce byla určena veřejným subjektům a organizacím, a jejím cílem bylo informovat zájemce o možnostech získání dotace na nákup elektromobilu a o možnostech využití elektromobilu v praxi.

Právě dotace z Evropské unie pomohla k nákupu vozů na elektrický pohon také litoměřické charitě. Ta teď disponuje celkem jedenácti elektromobily. Auta tohoto typu používá hlavně terénní pečovatelská služba.

Příští rok se bude vozový park Charity Litoměřice rozšiřovat o dalších jedenáct vozů. O služby terénní pečovatelské služby je totiž na Litoměřicku stále větší zájem. Charita navíc tímto způsobem usiluje o to, aby lidé mohli co možná nejdéle zůstat ve svém domácím prostředí, protože kapacita domovů seniorů je často naplněna.

- Naši partneři -
Předchozí článekV litoměřickém divadle bude Dokonalá fraška
Další článekBÝČKOVICE: Podzimní tvoření zakončil lampionový průvod
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno