Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZakoupením květu vlčího máku podpoříte válečné veterány

Zakoupením květu vlčího máku podpoříte válečné veterány

Litoměřice – Sytě červené květy vlčího máku pokrývaly hroby vojáků padlých na západní frontě první světové války a staly se symbolem Dne válečných veteránů. Ten se celosvětově slaví 11. listopadu, v den, kdy byla v roce 1919 podpisem příměří ukončena první světová válka.  

U této příležitosti si však nepřipomínáme pouze hrdiny bojů první světové války, ale také další bojovníky za svobodu. Jednou z možností, jak jim vyjádřit úctu, je připnutí květu vlčího máku z červeného plátna na oděv. Symbolický květ si zájemci mohou od dnešního dne zakoupit i v informačním centru na Mírovém náměstí v Litoměřicích. Doporučený příspěvěk je 30 korun. 

„Vlčí máky budou v infocentru k dispozici až do 30. listopadu,“ informoval vedoucí správního odboru městského úřadu Jaroslav Lachman, který přišel sbírku podpořit společně s místostarostkou Litoměřic Alenou Rožcovou.

Výtěžek z veřejné sbírky poputuje prostřednictvím Centra pomoci Paměti národa na přímou pomoc lidem, kteří za nás nasadili své životy, a zaznamenání jejich příběhů.

Sbírku je možné podpořit také online. Více informací naleznete na webu https://www.denveteranu.cz

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Michaela Rozsypalová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -