Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Mohlo by se zdát, že pořadatelé kulturních akcí si „všechnu volnou munici“ vystříleli na včerejší sváteční den volna, ovšem opak je pravdou. I v sobotu a v neděli se toho děje dost a dost. Vyrazit můžete třeba na lampionový průvod, za strašidly nebo na výbornou kávu.

V Roudnici nad Labem se v sobotu 29. října konají farmářské trhy. Farmáři Vám budou k dispozici od 8 do 12 hodin na Husově náměstí. Přijďte si nakoupit a podpořte tak místní producenty. Od 9 do 11 hodin bude i kulturní program, který obstará Martin Krulich.

Vydat se můžete i na strašidelnou stezku roudnickým zámkem. Šanci budete mít v sobotu od 12 do 17.30 hodin. Přijďte vyzkoušet svoji odvahu! Vstupné na stezku je 30,- Kč, začátek je u vchodu do románského hradu – za Vinným pavilonem. Podrobnosti najdete TADY.

Sbor dobrovolných hasičů Křešice v sobotu pořádá Lampionový průvod. Špalír půjde od 18.30 hodin od Mariánského kostela v Křešicích na multifunkční hřiště u Labe. Na hřišti si můžete opéci buřtíka (pro děti budou zdarma) a užít si světelnou a ohnivou show v podání dívčí skupiny Vox Luminas. Samozřejmostí jsou teplé nápoje na zahřátí. Na závěr bude odpálen ohňostroj.

V Terezíně pořádají v sobotu strašidelnou stezku s úkoly – nejen pro rodiče s dětmi. Tzv. „Dušičkový speciál“ začíná v 16 hodin. Na všechny odvážlivce budou na Kavalíru 2 čekat strašidla, zvukové efekty a strašidelné videoprojekce. Pokud se nezaleknete, a splníte všechny úkoly, můžete si na závěr opéct buřta mezi čety. Podrobnosti jsou TADY.

Ovocnář Honza Čuda Vás v sobotu zve na poslední říjnový samosběr jablek. Probíhat bude od 12 do 17 hodin. Pokud máte zájem o jablíčka za velmi sympatickou cenu (nebo pokud si chcete užít netradiční výlet), přijeďte. Sad se nachází 1 kilometr od Ploskovic – v obci Maškovice. Podrobnosti jsou ZDE.

V neděli 30. října vezměte děti na pohádku do Kulturního domu Říp v Roudnici nad Labem. Od 16 hodin se zde bude hrát loutkové představení inspirované nejznámějšími českými pověstmi. Pohádka  je interaktivní a plná písniček, a určitě zaujme i ty nejmenší diváky. Podrobnosti jsou ZDE.

V Lovosicích zahraje v neděli Sváťovo dividlo. V 10 hodin přijďte na pohádku O Budulínkovi. Hrát se bude v LOVO Divadle, vstupné je 30,- Kč.

A vynechat byste v neděli neměli ani roudnické infocentrum. Od 9 do 16 hodin tady budou u příležitosti Týdne informačních center vařit zdarma kávu a rozdávat volné vstupenky na věž Hláska. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -