Pátek, 19 dubna, 2024
5.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiPověsti české v pohádkovém podání zaujmou i ty nejmenší

Pověsti české v pohádkovém podání zaujmou i ty nejmenší

Roudnice nad Labem – Vezměte děti na divadelní představení! Šanci máte v neděli 30. října od 16 hodin v Kulturním domě Říp v Roudnici nad Labem. Pohádku, která je plná písniček a vznikla na motivy nejznámějších českých pověstí, tam zahraje první česká Popelka – Eva Hrušková.

Hrát bude se svým synem Zdeňkem Rohlíčkem. Jedná se o loutkové představení, mající 50 minut.

Lístky si kupte dopředu – předprodej je cenově zvýhodněný. Stačí kliknout ZDE.

Na jevišti se odvíjejí příběhy praotce Čecha, kněžny Libuše a silného Bivoje, ale i drama Ctirada a Šárky. Poutavé písničky ZDEŇKA BARTÁKA, které vtipně dokreslují situaci jednotlivých scének, si děti zpívají spolu s herci.

Malí diváci se nejen pobaví vtipným řešením loutek JAROSLAVA DOLEŽALA, ale sami se také zúčastní děje na jevišti a zahrají si některou z historických postav, například Bivoje, Kazi nebo Tetu dále se děti seznámí i s kněžnou Libuší, Vlastou a Šárkou a dokonce i s urostlým Ctiradem. 

Představení je koncipované tak, aby se líbilo i těm nejmenším.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -