Sobota, 27 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaJak si užít 28. říjen na Litoměřicku

Jak si užít 28. říjen na Litoměřicku

Litoměřicko – Nechce se Vám volný den jen tak prolenošit a rádi byste v pátek 28. října někam vyrazili? Na Litoměřicku žádný problém! Můžete si třeba vyjet lodí po Labi, zajít do muzea nebo se osobně potkat s T.G. Masarykem. Přinášíme tipy, co s volným dnem!

V Roudnici nad Labem bude v pátek 28. října otevřené Podřipské muzeum i Galerie moderního umění.

Galerie má otevřeno od 10 do 17 hodin a určitě Vám doporučujeme ji navštívit – zvlášť pokud jste neviděli aktuální výstavu FOLKLORE IS NOT DEAD, se kterou galerie sklízí jeden úspěch za druhým. Galerie vybrala více než tři desítky autorek a autorů z České republiky i zahraničí, aby představila jejich díla z posledních patnácti let, která se vztahují k tradici, ať už formou instalace, videa, malby, sochy, objektu, fotografie či výšivky.

Podřipské muzeum bude otevřené od 13 do 17 hodin a aktuálně láká třeba na výstavu fotografií a přírodnin s názvem Hledání ztracené divočiny. Fotografie pořídil oceňovaný vědec Petr Pokorný. Za zhlédnutí určitě stojí také výstava obrazů Václava Lamra.

V pátek 28. října můžete také vyrazit do Úštěka a v době od 9 do 17 hodin si užít Den českých řemesel. Velký historický jarmark nabídne bohatý program, na který dorazí i prezident T.G.Masaryk. Na akci přijede v 10 hodin dopoledne, ve 14 hodin bude mít slavnostní program. Jinak se můžete těšit na 150 řemeslných stánků, hudebníky, divadelníky, historický kolotoč i střelnici. Hrát bude Máňa Trio a Pohřební bratrstvo, vystoupí děti z místní MŠ Pastelka, Úštěcký pěvecký sbor, Sváťovo dividlo a spousta dalších. Podrobnosti jsou TADY.

Kdo chce děti zabavit na komornější akci, může je vzít ve 14 hodin do roudnického infocentra, kde se od 14 do 17 hodin koná halloweenský workshop s malířem Lukosem Heyem. Děti si mohou pod jeho vedením namalovat strašidlo nebo čarodějnici – pro tři nejlepší malíře jsou připravené krásné ceny. Informace najdete TADY.

Nebo se projeďte lodičkou po Labi – turistické lodní linky vyjíždějí tento víkend naposled, a poplují i 28. října. Vypravit se můžete z Ústí nad Labem do Litoměřic nebo do Děčína či Hřenska. Lodi jsou vytápěné a vyplatí se jet za každého počasí. Občerstvení samozřejmostí. Jízdní řády jsou TADY.

V pátek 28. října jsou také otevřené všechny státní zámky na Litoměřicku, pro které tímto víkendem končí sezóna. Tak využijte příležitost. Informace najdete ZDE.

Prvorepubliková párty v roudnickém Kulturním domě Říp Vás určitě taky nezklame. Začíná v 19.30 – tematické kostýmy vítány. Hrát bude Timbre Music a počítá se i s degustací prvorepublikových specialit. Rozhodně to bude krásný večer! Lístky seženete z pohodlí domova – TADY.

Úvodní foto je ilustrační.

Zdroj: Destinační agentura České středohoří!

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -