Sobota, 20 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBenefiční aukce litoměřické Diakonie podpoří nové chráněné bydlení

Benefiční aukce litoměřické Diakonie podpoří nové chráněné bydlení

Litoměřice – Ve čtvrtek 3. listopadu 2022 přivítají opět prostory litoměřického Hradu návštěvníky Společenského večera Diakonie. Čeká je tradiční aukce uměleckých děl, výrobků od klientů a darů od přátel Diakonie.

Výběr je velmi pestrý. Aukční kladívko začne odklepávat ve čtvrtek 3. listopadu v 18 hodin. Celý večer bude také přenášen online. Stejně jako loňský rok bude možnost dražit zprostředkovaně na dálku.

Večerem bude provázet herečka a zpěvačka Chantal Poullain, která si litoměřickou Diakonii vzala za svou a stala se tak patronkou benefičních aukcí tohoto střediska.

Výtěžek benefice podpoří spolufinancování rekonstrukce objektu pro nové Chráněné bydlení v Kamýcké ulici. Služba se otevře novým obyvatelům již v lednu příštího roku. Rekonstrukce probíhala od května 2021, velkou část finančních prostředků získala Diakonie z evropských fondů, zbytek – cca 6 milionů – si musí obstarat sama. Vzhledem k neustálému zvyšování cen ve stavebnictví se spoluúčast střediska pravděpodobně ještě zvýší.

Dražební seznam obsahuje celkem 48 předmětů. Umělecká díla zastupuje například litografie od ak. mal. Ivana Exnera, porcelánový set prof. ak. arch. Jiřího Pelcla (v r. 2021 uveden do Síně slávy Czech Grand Design za celoživotní přínos oboru), akvarel od ak. mal. Antonína Střížka. Již tradičně se v dražebním seznamu objeví olej od ak. mal. Aleše Krejči nebo krajinomalba ak. mal. Václava Šrůtka. Součástí dražební kolekce je také téměř 60 let starý kvaš od oblíbeného ak. mal. Emila Cimbury, čestného starosty uměleckého spolku Mánes, který letos oslavil 100. narozeniny.

Dražební seznam obsahuje i výrobky a díla od našich místních podporovatelů – medový balíček ze Včelařství Horákovi, sýry z Farmy Držovice nebo dětská kniha Pod zahradou s rámovanou originální ilustrací Karolíny Lopourové (dříve Klinecké).

Chráněné dílny se prezentují nejen tradiční keramikou – roztomilou dětskou soupravou, velkým čajovým setem, originálním květináčem, ale i renovovaným křeslem či velkým adventním čajovým kalendářem. Kromě toho budou v prodeji po celý večer výrobky z chráněných dílen.

Tradiční raut připraví restaurace Klobouk v Terezíně. Bude k dispozici v průběhu celého večera. Kvalitní káva se bude podávat ve stánku Fér Kafe z Litoměřic. Víno a nealkoholické nápoje obstará Čajovna HÓRA.

Litoměřická Diakonie slaví v letošním roce 30 let od vzniku. Původní maličké azylové centrum se postupně rozšiřovalo podle potřeb klientů, až vyrostlo do ucelené nabídky služeb, jejichž smyslem je podpora sociálně slabých a lidí se zdravotním postižením.

Autor: Vendula Poštová

Toto je tisková zpráva Diakonie Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -