Čtvrtek, 18 dubna, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyLITOMĚŘICE: Čtvrtstoletí existence oslavila Notička velkolepým koncertem

LITOMĚŘICE: Čtvrtstoletí existence oslavila Notička velkolepým koncertem

VIDEO: Litoměřická notička existuje už celé čtvrtstoletí. Festival sborového zpěvu v režii Základní školy Boženy Němcové výročí oslavil koncertem ve velkém sále Kulturního a konferenčního centra.
V průběhu večera se na pódiu vystřídalo na 250 dětí. Vystupovaly všechny sbory ze Základní školy Boženy Němcové a jejich přípravná oddělení. Kromě sboru Puellae Cantantes a Páni kluci se tak ke slovu postupně dostali Čmeláčci, Dráčci, Kocouři, Kluci, Sedmikrásky, Pampelišky,Barvičky a Modrásci. Koncertu předcházela regionální soutěž dětských a středoškolských pěvecký sborů, která se odehrála na jaře ve Varhanním sále školy.
Městská kulturní zařízení se Základní školou Boženy Němcové nespolupracovala poprvé a podle ředitelky Michaely Mokré ani naposled. Podobným projektům jsou totiž městská kulturní zařízení výrazně nakloněna. Litoměřická notička má navíc zvuk i ve světě a do Litoměřic kvůli ní v minulosti přijeli zpěváci až z daleké Číny.
Litoměřická notička bude určitě pokračovat. Než ale přivítáme šestadvacátý ročník, budou Vánoce. Se sbory ze Základní školy Boženy Němcové se během té doby můžete potkat hned na několika adventních nebo rovnou vánočních akcích.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -