Čtvrtek, 28 března, 2024
12.3 C
Litoměřice
DomůPozvánkyČeská obec sokolská pořádá Sokolský výstup na Říp 

Česká obec sokolská pořádá Sokolský výstup na Říp 

Roudnicko, Říp – V pátek 28. října 2022 se k oslavám 104. výročí vzniku samostatného Československa přidávají i Sokolové, kteří na tento den připravili další Sokolský výstup na Říp. Komise turistiky Odboru všestrannosti České obce sokolské, T. J. Sokol Roudnice nad Labem a T. J. Sokol Duchcov se totiž rozhodly zařadit do celostátního kalendáře tradiční a oblíbený Hvězdicový pochod na Říp i v tomto roce.

Jedná se o turistický pochod s třemi výchozími místy a jedním místem cílovým. Účastníci si mohou vybrat trasu dle svého uvážení a to o délce tří, nebo osmi kilometrů. Startuje se od železniční stanice v Roudnici nad Labem, z Krabčic, nebo Ctiněvsi. V cílovém místě, u chaty na vrcholu Řípu, nacházejícího se 455 metrů nad mořem, v čase od 11.00 do 14.00 hodin obdrží účastníci zdarma pamětní list a otisk razítka. Slavnostní projev bude přednesen ve 12.00 hodin. Bude připomenut nejen význam tohoto dne, ale i podíl Sokolů na vzniku i porevoluční obnově státu.

Datum konání: pátek 28. října 2022.

Trasy a shromaždiště pro pěší:

8 kilometrů: železniční stanice Roudnice nad Labem – náměstí Roudnice nad Labem – Kratochvílova rozhledna – Vesce – Rovné – Říp.

3 kilometry: Krabčice – Rovné – Říp.

3 kilometry: Ctiněves – Říp.

Doporučená trasa pro cykloturisty:

8 kilometrů: železniční stanice Roudnice nad Labem – náměstí Roudnice nad Labem náměstí – Krabčice – Rovné – Říp.

Více informací: Luděk Šrejber, Karla Čapka 2469/28, Teplice, telefonní číslo: 603 225 545, email: srejberludek@seznam.cz, Dušan Petráš, Vrchlického 23, 419 01, Duchcov, telefonní číslo: 603 496 389, email: dusan.petras@centrum.cz, nebo na https//www.facebook.com/sportovnivsestranost www.sokol.eu. 

Pochod se koná za plného silničního provozu, proto je nutné dodržovat zákon o provozu na pozemních komunikacích. Na trase jsou i běžné silnice a proto se doporučuje reflexní oblečení, případně reflexní prvky na oblečení, či doplňky. Akce se koná za každého počasí, proto je potřeba dbát na správný výběr ošacení i obutí. Každý se tohoto pochodu účastní na vlastní nebezpečí. Všichni jsou srdečně zváni..

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků je ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -