Podzimní básnické odpoledne v roudnické galerii tuto sobotu

0
43

Roudnice nad Labem – Přijďte si poslechnout současné české básníky do roudnické Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem.  Podzimní básnické odpoledne proběhne už tuto sobotu 22. října od 17 hodin.

Programem provedou Miloš Makovský a Milan Dežinský. Vstupné je zdarma.

A na které interprety se konkrétně můžete těšit?  

Ondřej Macl (*1989)
Básník, prozaik a performer. Ortenovu cenu získal za knižní debut Miluji svou babičku víc než mladé dívky (2017). Následovala sbírka variací na Jiřího Žáčka K čemu jste na světě (2018), novela Výprava na ohňostroj s podtitulem „o Evropské unii a mladých lidech“ (2019) a politická satira Legenda o Bocianovi (2021, pod pseudonymem).

Josef Kučera (*1978)
Básník a ortodontista. Je autorem tří básnických sbírek. Po debutu Polykat peří (2019) a druhotině Nežádoucí účinky ticha (2020) se představil českým čtenářům básnickou sbírkou Hranostaj snídá dívku (2022), která vyšla v nakladatelství Host.

mʊdʌki (*1992)
Polina Khatsenka aka mʊdʌki je v češtině usazená zvuková umělkyně, djka, organizátorka a hudební producentka z běloruského Minsku. Zkoumání zvuku se věnuje od roku 2015. Její hudební produkce klade důraz na autentické zvukové zdroje a autorské nahrávky. Každé její vystoupení je umocněno improvizačními postupy a ponechává prostor pro nahodilost, poskytující posluchači intenzivní pocit prožívání okamžiku.

Úvodní foto je ilustrační. Archiv galerie z roku 2014.

- Naši partneři -
Předchozí článekSociálně terapeutické dílny pořádají Den otevřených dveří
Další článekKEBLICE: Senioři se bavili na zábavném odpoledni
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno