Sobota, 20 dubna, 2024
4.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV litoměřickém sběrném dvoře odevzdávejte i prázdné kapsle od kávy

V litoměřickém sběrném dvoře odevzdávejte i prázdné kapsle od kávy

Litoměřice – Pijete kávu z kapslí (ať už hliníkových či plastových) a rádi byste přispěli k jejich recyklaci? V Litoměřicích máte nově možnost přivézt je na sběrný dvůr v Nerudově ulici.

Odbor životního prostředí městského úřadu totiž navázal spolupráci se společností Nestlé Česko s.r.o., která letos spustila pilotní projekt, v rámci nějž umístila boxy na použité kapsle od kávy do jedenácti prodejen Tesco. „V našem městě sice tento market nemáme, ale zajistili jsme sběr kapslí na sběrném dvoře, kde je od 17. října k dispozici nádoba pro zpětný odběr,“ sdělila Miroslava Jirků z odboru životního prostředí městského úřadu. „Podporujeme tak recyklaci kapslí, které by jinak skončily ve směsném odpadu, který pak často končí na skládce. Věříme, že touto nabídkou podpoříme důsledné třídění našimi spoluobčany,“ vysvětlila Miroslava Jirků.

Vráceným použitým kapslím vdechne „nový život“ společnost Transform a.s. z Lázní Bohdaneč, která je promění na produkty z recyklovaného plastu, s nimiž se běžně setkáváme a které každodenně používáme.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Radim Tuček

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -