Roudnická galerie zve na komentovanou prohlídku aktuálních výstav

0
68

Roudnice nad Labem – Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem Vás zve na komentovanou prohlídku aktuálních výstav „Folklore is not dead“ a „Destilace fragmentů.“ Expozicemi Vás v úterý 18. října v 17 hodin provedou kurátorky Petra Mazáčová a Magdaléna Deverová. Přítomni budou i někteří vystavující umělci. Vstupné zdarma!

Účast potvrdila Marie Ladrová, která poskytne informace z přednášky „Není houba jako houba“. Marie je malířka i houbová vizionářka, která prohlídku doplní praktickými ukázkami, pohovoří o zpracování chorošů i o míchání přírodních barviv.  

Přítomný bude i vystavující multimediální umělec Viktor Kopasz – pedagog grafické školy v Hellichově ulici, který náleží mezi nejvýraznější osobnosti současné fotografie.

Výstava Folklore is not dead bude v roudnické galerii k vidění až do konce října.

Galerie vybrala více než tři desítky autorek a autorů z České republiky i zahraničí, aby představila jejich díla z posledních patnácti let, která se vztahují k tradici, ať už formou instalace, videa, malby, sochy, objektu, fotografie či výšivky.  Výstava se neomezuje na tradiční „krojová“ ohniska folkloru a dokonce ani na hranice České republiky. Galerie přizvala umělce ze Slovenska, Běloruska, Velké Británie a Spojených států, aby ukázala, že folklorem lze také sjednotit.

Výstava „Destilace fragmentů“ bude v roudnické galerii už jen do této neděle 23. října. Expozici vytvořil již zmíněný Viktor Kopasz, který spojuje fotografii, grafiku, kresbu, koláž i práci s objektem. Prostřednictvím výstavy v roudnické galerii představuje svou tvorbu z posledních několika let.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekV Litoměřicích bude zpívat Lucie Bílá
Další článekDesetiletý nálezce peněženky byl poctivý a vše ohlásil policii
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno