Pátek, 26 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůPozvánkyV Roudnici a ve Štětí bude probíhat bezplatné HIV testování

V Roudnici a ve Štětí bude probíhat bezplatné HIV testování

Litoměřicko – Testování na HIV, syfilis a žloutenku typu B a C. Už tento pátek 14. října v Roudnici nad Labem a ve Štětí. Testování je zdarma a anonymní. Stačí kapka krve z prstu – výsledek budete znát do dvou minut.

Testování bude probíhat ve speciální sanitce, kterou najdete v pátek od 14 do 16 hodin na parkovišti před roudnickou nemocnicí. Od 16.30 hodin bude sanitka stát na parkovišti u Městské policie ve Štětí.

Pokud je výsledek testu na HIV pozitivní, je nutné odebrat krev a odeslat ji  do Národní referenční laboratoře pro HIV/AIDS k detailnímu zkoumání. Pouze na základě konfirmačního testu lze určit diagnózu.

HIV testování pořádají zapsaný spolek Hvězdy života a Česká společnost AIDS pomoc, provozovatel Domu světla.

Podle Státního zdravotního ústavu je v ČR aktuálně zhruba 700 lidí, kteří nevědí, že jsou pozitivní. Pokud nechcete testování absolvovat, a přesto si svým zdravím nejste jisti, nechte si zaslat sebetest HIV zcela ZDARMA. Informace jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -