Středa, 24 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiDen kreativity s Linguou

Den kreativity s Linguou

Litoměřice – Na ZŠ Lingua Universal v Litoměřicích jsou šikovné děti se zájmem nejen o cizí jazyky, ale také o pohyb, hudbu a zábavné tvoření. To prokázaly od 1. do 9. ročníku v projektovém Dni kreativity 5. 10. Každý si vybral stanoviště podle svého zájmu a atraktivity. Zájem a aktivita všech žáků  byla opravdu silná, tvořili, hráli, cvičili, vařili a smažili, vyráběli.

Největší oblibu získalo stanoviště Masterchef Lingua. Připravovaly se  dva pokrmy – bramboráky a palačinky. Žáci, rozdělení do dvou týmů, proti sobě soupeřili v přípravě pokrmu, který byl ve finále hodnocen porotci. Dbalo se na chuť a prezentaci jídla, ale i na průběžnou spolupráci v týmu. Na dalším stanovišti se věnovali hudbě s hraním na hudební nástroje v Malém orchestru.  V tělocvičně na stanovišti Krása pohybu se nejen cvičilo, ale paní učitelky ukazovaly, jak který cvik správně provádět  a která svalová skupina se při cviku posiluje, nebo naopak uvolňuje.

Jinde vytvářeli podzimní věnce z přírodních materiálů, kterými si ozdobili učebny. Fyzikální hračky nadchly zájemce o fyziku. Obtížnější bylo plést náramky s korálky, ale všichni přítomní se techniku naučili. Některé děti si vyzkoušely práci reportérů, staly se novináři na zkoušku a pořizovaly interview, která se objeví na stránkách školy a ve školním časopisu. Kdo rád kreslí nebo pracuje s papírem, zvolil Školu kresbu Manga a Čibíci. Při tvoření s papírem si děti obkreslily své dlaně, vystřihly a dozdobily přírodninami.  Také vyráběly svého podzimního skřítka.

Dopoledne bylo plné nápadů a zábavy, děti pracovaly s velkým zaujetím. Měly zájem o několik stanovišť, bohužel z časových důvodů absolvovaly jen tři. Ptaly se na pokračování tohoto dne. Jejich pedagogové je nezklamou a připraví jim podobné dopoledne i v 2. pololetí.

Autor: Irena Tvrzníková

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -