Úterý, 19 března, 2024
-0.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoMiřejovický vyhnívák staruje tuto sobotu

Miřejovický vyhnívák staruje tuto sobotu

Miřejovice – V sobotu 1. října 2022 bude odstartován těžko uvěřitelný 22. ročník mezinárodního mistrovství obce Miřejovice v jízdě na bicyklu do vrchu, nazvaného Miřejovický vyhnívák.

Tento závod, jehož pořadatelem je SKP Styl Litoměřice, je velmi populární i přes svou náročnost a letos se jeho výsledky podruhé v historii započítávají do multisportovního seriálu SOLAP Král středohoří. Nehynoucí slávu mu zajišťuje i to, že se koná za každého počasí. Jedná se o vyčerpávající závod do vrchu, který je určen všem, kdo rádi jezdí na kole a chtějí si vyzkoušet svou odolnost. Vítězem se stává každý, kdo projede cílem.

Nelekejte se názvu, nejde o žádnou zvrhlost, či něco nehygienického, což už vědí prakticky všichni. Vyhnívákem je míněn příkrý a opravdu nechutný kopec, na což přijde dříve či později každý. Po závodě proběhne v restauraci NA KOPEČKU v Miřejovicích vyhlášení vítězů a občerstvení, které je v ceně startovného. I v tomto roce platí mnoha lety prověřené heslo, že je lepší se zpotit na kole, než u televizního seriálu.

Kategorie: muži a ženy do 15 let  – závodníci do 10 let jen v doprovodu osoby starší 15. let, muži a ženy 16 až 40 let – v doprovodu fanoušků, muži a ženy 41 až 100 let – v doprovodu ošetřovatelky.

Datum a místo konání: sobota 1. října 2022 – Litoměřice, Plešivecká ulice v areálu LÍPA.

Start: 10.00 hodin – startuje první závodník a ostatní ho následují v minutových intervalech.

Trať: 2 800 metrů – jede se ulicemi Plešivecká, Kamýcká, Miřejovická, dále přes obec Miřejovice vzhůru do kopce, cíl je 200 metrů před křižovatkou se silnicí na Hlinnou a Ústí nad Labem. Trať bude značena.

Registrace a prezentace: v den závodu – od 9.00 do 9.45 hodin. 

Startovné: děti do 10. let a senioři nad 70 let neplatí, ostatní – 100 korun, na místě.

Ceny: pro první tři v každé kategorii je připravena medaile a diplom, děti a vylosovaní účastníci dárek.

Více informací: Jiří Pilnaj na telefonním čísle 725 866 862 a Zdeněk Černý na telefonním čísle 608 959 096.

Závodí se čestně, bez dopingu a postrku. Protože se pojede za plného silničního provozu, je každý účastník povinen dodržovat pravidla silničního provozu, pokyny pořadatelů a rozhodčích. Každý startuje na vlastní nebezpečí a pořadatel neručí za škody závodníkům vzniklé, nebo jimi způsobené. Na typu jízdního kola nezáleží, každý nechť přijede na tom, co má, nebo si půjčí. Podmínkou startu je použití ochranné přilby !!! Všichni jsou srdečně zváni.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků je TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -