Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda tento týden nabízí třeba palačinky nebo řízek

Gastrocentrum Pohoda tento týden nabízí třeba palačinky nebo řízek

Litoměřice – Do starých známých kolejí se po prázdninách vrátilo také litoměřické Gastrocentrum Pohoda. Ve všední dny pro Vás opět vaří pět hlavních jídel (z toho jedno salátové). Pokud tedy kvůli pracovním povinnostem nestíháte vařit, stavte se! Z nabídky si určitě vyberete.

V pondělí 5. září přijďte na hovězí zeleninovou polévku s ovesnými vločkami. Z hlavních jídel bude k mání kuřecí stehno na paprice s rýží a domácí sekaná s bramborem. Pokud milujete houby, určitě zkuste vepřové maso se žampionovou omáčkou. Podávat se k tomu bude knedlík. A bude i klasika všech klasik – palačinky s marmeládou. Salátová jídla v pondělí zastupuje řecký salát s olivami a sušenými rajčaty.

V úterý 6. září se bude na Pohodě podávat salát s pohankou a tofu, který určitě vezmou na milost i věční dietáři. Studentský řízek s bramborovou kaší zažene i ten největší hlad. Dát si můžete v úterý také Succotash – tedy směs fazolí a masa. Vepřové výpečky se zelím a bramborovým  knedlíkem – to je úterní jídlo pro fandy české kuchyně a pro pořádné chlapy. A budou i putimské nudličky s dušenou rýží. Úterní polévka je květáková.

Ve středu 7. září je polévka hovězí  zeleninová s játrovými noky. Dále bude v nabídce řízek Ondráš s bramborem. Maso dvou barev s rýží, která ochucená kari kořením, si určitě také najde své příznivce. Malostranská kotleta Vás překvapí. Jedná se o plátek masa dušený se šunkou a slaninou. Na Pohodě k tomu servírují těstoviny.  Bramborový závin se špenátem udělá radost těm, kteří si potrpí na českou klasiku. Salátovou nabídku bude ve středu okupovat salát s kuskusem, balkánským sýrem a krutony.

Ve čtvrtek 8. září přijďte na Pohodu na kuřecí přírodní řízek s bramborovou kaší  nebo si dejte boloňské špagety se sýrem. Květákové placičky s nivou Vás přesvědčí, že i pro vegetariány  se v Česku  vaří dobrá jídla. Na Pohodě k těmto placičkám podávají brambory. Bude i Cézar salát s kuřecím masem a krutony. A pokud jste si dosud z nabídky jídel nevybrali, vsaďte na vepřový plátek po vídeňsku. Bude k němu rýže. Čtvrteční polévka je ve znamení české klasiky – uvařená bude hrstková.

V pátek 9. září si můžete život jaksepatří osladit. V nabídce totiž budou dukátové buchtičky s vanilkovým krémem. Nebo si dejte smažený vepřový řízek se šťouchanými bramborami. Pokud potřebujete před víkendem tzv. „držet linni,“ určitě Vás potěší  ledový salát s ředkvičkami a sýrem.  V páteční nabídce najdete i cikánský guláš s knedlíkem a srbské rizoto s červenou řepou.

Výdej obědů probíhá do 10.30 do 14.00 hodin. Jídelny Gastrocentra Pohoda najdete v ulici Na Vinici 2244, Žižkova 2 a v průchodu vedle Městského úřadu Litoměřice. Naobědváte se za 84,- Kč.

Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -