Čtvrtek, 28 března, 2024
10.2 C
Litoměřice
DomůKulturaLitoměřický hrad hostí výstavu „Doteky kontemplace“

Litoměřický hrad hostí výstavu „Doteky kontemplace“

Litoměřice – Litoměřický hrad hostí ode dneška pozoruhodnou výstavu fotografií Jana Brodského „Doteky kontemplace – pouštní koptské kláštery“.

Autor – známý roudnický fotograf, grafik a pedagog, který letos oslaví sedmdesátiny, pořídil vystavené snímky v letech 1987-89 – v době, kdy působil jako fotograf Čs. egyptologického ústavu. Tehdy ještě nebyly tyto památky raného křesťanství volně přístupné.

Z velkoplošných černobílých fotografií na diváka dýchne atmosféra nejstarších klášterů, v nichž pouštní mniši hledali duchovní smysl života.

Litoměřické vernisáže se mj. zúčastnil vzácný host – světoznámý egyptolog, bývalý ředitel zmíněného ústavu prof. Miroslav Verner, který účastníkům přiblížil téma výstavy z pohledu odborníka na danou problematiku.

„Doteky kontemplace“ Jana Brodského budou v Hradní galerii litoměřického KKC k vidění do konce září.

Autor textu a fotografií: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -